Sarmale de post

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 20 Mar 2011 | 5641 vizualizari

 

Vine Pastele si noi inca mai avem PREA multa varza acra :)) Motiv pentru care buni a vrut sarmale de post :)

 

INGREDIENTE

  • 1 varza acra
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 sfert de telina
  • 7 ciuperci albe
  • 1 cana de soia
  • 2 felii de paine
  • 1 pahar lapte de soia
  • 1 pahar orez
  • sare, piper macinat
  • piper boabe, enibahar
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:


Varza se curata de cotoare, se separa foile pentru sarmale de restul foilor. Acestea din urma se taie subtiiiiiire (ca altfel zice mama ca nu e frumoos :P).

Pentru umplutura, soia se fierbe in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj, orezul se spala si se lasa la muiat in apa domoala, o ceapa si ciupercile se taie marunt, iar morcovul si telina se rad.

Intr-o oala unsa cu putin ulei se aseaza un strat de varza, apoi unul de sarmale, se presara din a doua ceapa taiata solzisori (da gust bun), apoi iar varza, iar sarmale...

Deasupra se pun boabele de piper si enibahar si inca putin ulei.

Tinem oala pe foc pana cand varza se fierbe bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

cismaru_nicoleta 1

20.03.2011, 21:16

Anita scumpa da-mi si mie varza acra... ...si sarmalutze daca mai ai

Anamaria7 1

20.03.2011, 23:30

multumesc, tuturor! Nico, dau si varza ca am prea multa si sarmalutza ca e bunaaa

RuxyRux 1

21.03.2011, 19:23

Foaaaaarte bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocană de cartofi și ciuperci